FIFA vs eFootball (PES): Koja je video igra popularnija i prodavanija među gejmerima koji vole simulaciju fudbala?

by | Mar 15, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

Fudbal je jedan od najpopularnijih sportova na svetu, a video igre koje ga simuliraju su veoma popularne među gejmerima. Dve najpopularnije video igre koje simuliraju fudbal su eFootball (PES) i FIFA. Međutim, koja je od ove dve video igre popularnija i prodavanija?

PES (Pro Evolution Soccer) je video igra koju je razvio japanski proizvođač video igara Konami. PES se prvi put pojavio na tržištu 2001. godine i od tada je postao popularan među gejmerima širom sveta. Ova igra se može igrati na različitim platformama, uključujući PlayStation, Xbox, PC i mobilne uređaje.

Sa druge strane, FIFA je video igra koju je razvio Electronic Arts. FIFA je prvi put lansirana 1993. godine, a od tada se redovno pojavljuju nove verzije ove igre. FIFA je takođe dostupna na različitim platformama, uključujući PlayStation, Xbox, PC i mobilne uređaje.

Kada se uporedi popularnost ove dve igre, FIFA je definitivno popularnija i prodavanija od PES-a. FIFA ima mnogo veću bazu igrača i pratioci ove igre su mnogo brojniji na društvenim mrežama. Takođe, FIFA ima mnogo veći izbor licenciranih klubova i liga, što omogućava igračima da igraju sa njihovim omiljenim timovima. FIFA takođe ima više opcija za online igranje, što je takođe doprinelo njenom uspehu.

Iako je FIFA popularnija od PES-a, to ne znači da PES nije dobra igra. Mnogi gejmeri vole PES zbog njegove mehanike igre, koja se fokusira na kontrolu lopte i taktičku igru. Takođe, PES je poznat po kvalitetnoj grafici i animaciji igrača.

U suštini, i FIFA i PES su dobre video igre koje simuliraju fudbal. FIFA je definitivno popularnija i prodavanija, ali to ne znači da PES nije dobar izbor za one koji vole igru sa fokusom na taktiku i kontrolu lopte. Na kraju, izbor između ove dve igre zavisi od ličnih preferencija i onoga što igrači traže u fudbalskoj video igri.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!