ESPORT I ODABIR IGRE: Šta sve treba znati pre nego što se upustite u svet profesionalnog gejminga?

by | Apr 6, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Esport je danas postao vrlo popularna industrija, privlačeći veliki broj igrača, ali i navijača. Ako ste zainteresovani da se pridružite svetu esporta, postoje određene stvari koje bi trebalo da znate pre nego što započnete svoju karijeru.

Prvo i najvažnije, trebalo bi da odaberete igru koju ćete igrati. Esport igre su različite, pa bi trebalo da odaberete onu koja vam najviše odgovara i u kojoj se osećate najsigurnije. Neke od popularnih esport igara uključuju League of Legends, Dota 2, CS:GO, Overwatch i Fortnite.

Nakon što ste odabrali igru, potrebno je da učite i razvijate svoje veštine. Nije dovoljno samo igrati igru, već bi trebalo da se posvetite učenju strategija i taktika koje će vam pomoći da postanete bolji igrač. Pored toga, važno je da pratite i druge profesionalne igrače i timove, kako biste bolje razumeli različite stilove igre i taktike koje koriste.

Foto: Pexels.com

Kada steknete dovoljno znanja i veština, možete početi da tražite tim ili organizaciju sa kojom ćete sarađivati. Učlanjivanje u tim je važno, jer vam omogućava da igrate na turnirima i takmičite se sa drugim igračima. Trebalo bi da istražite različite organizacije i timove, da se raspitate o njihovoj reputaciji i istoriji uspeha, i da odaberete onu koja vam najviše odgovara.

Važno je da se fokusirate na svoje ciljeve i da se trudite da ih ostvarite. Esport može biti veoma zahtevan, ali i vrlo nagradan. Potrebno je da uložite mnogo truda i vremena u učenje i razvoj svojih veština, ali ako ste strpljivi i istrajni, možete postići uspeh u svetu esporta.

Možemo zaključiti da pre nego što se odlučite za ulazak u svet esporta, važno je da odaberete igru koju ćete igrati, da učite i razvijate svoje veštine, da se pridružite timu ili organizaciji sa kojom ćete sarađivati, i da se fokusirate na svoje ciljeve i trudite se da ih ostvarite. Ako sledite ove korake, imaćete veće šanse za uspeh u svetu esporta.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!