Eilat – Egzotični grad na moru koji će ugostiti najbolje esportiste

by | Oct 25, 2021 | Uncategorized | 0 comments

IeSF je jedno od najprestižnijih esports takmičenja u svetu i jedno od retkih na kojem možemo da gledamo reprezentacije umesto ekipa će se održati sredinom novembru u Eilatu, egzotičnom gradiću na jugu Izraela. O samom takmičenju smo do sada dosta pričali, ali ovoga puta želimo da vas upoznamo sa gradom koji će ugostiti naše najbolje esportiste.

Eilat je najjužniji grad u Izraelu koji se nalazi na severu Akapskog zaliva, koji je istočni rukavac Crvenog mora (zapadni vodi u Suecki kanal). Ovaj grad broji 65.000 stanovnika, što je broj koji ume da se udvostruči preko leta.

Vreme u Eilatu je veoma vruće i suvo zbog blizine Negeva, Sinaja, arapske i pustinje Sahara. Temperature leti često prelaze 35°C, a zimi – 25°C, što je vrlo vruće čak i za relativno tople izraelske prilike. Ipak, relativno hladne i čiste vode Crvenog mora koje su stanište velikog broja tropskih morskih vrsta, i egzotična lepota okolnih predela čine grad omiljenom turističkom destinacijom, najpopularnijom u Izraelu. Grad je omiljeno stecište rekreativnih ronilaca i posmatrača ptica.

EILAT RED SEA DIVING FESTIVAL | Explore Action Packed Israel

Eilat je izuzetno važna i prometna izraelska luka i jedna od najposećenijih turističkih destinacija. Predstavlja takođe i veoma bitnu stratešku tačku koja je bila od istorijskog značaja pogotovu u periodima blokade morskog saobraćaja za izraelske brodeove kroz Suecki kanal posle arapsko – izraelskog rata 1948. godine i Suecke krize.

Eilat je postao zona slobodne trgovine 1985. Grad ima domaći aerodrom, koji se nalazi u centru grada, odmah iza prve linije hotela. U Eliatu se nalaze različite atrakcije, poput podvodne opservatorije koralnog sveta, koralnog rezervata i Delfinskog grebena. U Eilatu živi veliki broj stranaca.

Da vas još jednom podsetimo! Srbija svoje učešće na IeSF-u započinje 14. novembra, kada će naši najbolji CS:GO igrači (iNation) i Vlada ”Cold Heart” Stanković (Tekken 7), pokušati da se domognu novih zlatnih medalja!

Naš zlatni sponzor, Meridian, vam nudi najbolju ponudu kada je u pitanju Esports! Opširnije na sledećem linku!